18. toukokuuta 2009

Lentokoneella maapallon ympäri

Kokenut lentäjä on päättänyt lentää maapallon ympäri tekemättä yhtään välilaskua. Lentokoneen polttoainetankkiin mahtuu polttoainetta niin paljon, että sillä voi lentää puolet matkasta, siis maapallon toiselle puolelle. Lentokoneeseen voi tankata lisää polttoainetta normaalisti lentokentällä, mutta lisäksi myös ilmassa toisen koneen tankista, jolloin lentomatkaa saadaan lisää. Polttoainetta luovuttavan koneen lentomatka vastaavasti lyhenee.


Lentäjä lähtee lennolle päiväntasaajalla olevalta lentokentältä ja kiertää maapallon päiväntasaajaa pitkin. Samalla lentokentällä on myös muita täysin samanlaisia lentokoneita, jotka voivat avustaa maailmanympärilentoa. Ne lentävät samaa vauhtia ja niiden polttoainetankit ovat yhtä suuret. Kaikki lentokoneet on saatava lopuksi ehjänä lähtökentälle. Muille lentokentille ei saa laskeutua eivätkä koneet saa päästä putoamaan polttoaineen loppumisen vuoksi.

Miten lennon voi järjestää? Kuinka monta lentokonetta tarvitaan maapalloa kiertävän lentokoneen avuksi, jotta lento onnistuu? Tankkaaminen sekä kentällä että ilmassa onnistuu niin nopeasti, että sen kestosta ei tarvitse tehtävässä välittää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti