19. toukokuuta 2009

Kamelikilpailu


Vanhalla ja rikkaalla sheikillä on kaksi poikaa mutta vain yksi heistä voi periä sheikin omaisuuden. Hän on päättänyt valita perijänsä erikoisella kilpailulla: poikien tulee valita itselleen kamelit ja ratsastaa kilpaa 5 kilometrin matka aavikolla. Se, jonka kameli tulee maaliin viimeisenä, perii sheikin omaisuuden.

Kilpailu alkaa mutta koska kumpikaan pojista ei halua tulla maaliin ensimmäisenä, he jäävät hidastelemaan ja kuljeskelemaan ympäriinsä aavikolla. Kuluu monta päivää mutta kumpikaan ei luovuta. He alkavat olla jo epätoivoisia ja miettivät onko heidän isänsä keksimän kilpailun tarkoitus näännyttää heidät hengiltä.

Silloin he kohtaavat aavikolla asuvan erakon, jolle he kertovat tilanteensa. Erakko antaa heille neuvon, jonka jälkeen molemmat innostuvat, nousevat kamelien selkään ja ratsastavat kilpaa maaliin.

Minkä neuvon erakko heille antoi?



2 kommenttia:

  1. Kiva tarina! :D Itse veikkasin hänen kehottaneen heitä menenmään samaan aikaan maaliin.

    VastaaPoista
  2. Hyvä vaihtoehto. Jos sheikki on hyväntahtoinen ja hyväksyy tempun, menisi perintö varmaankin tasan. Toisaalta pahantahtoinen sheikki luultavasti jättäisi molemmat perinnöttä.

    VastaaPoista