7. huhtikuuta 2009

Mitä yhteistä on viinitynnyrillä, vaakakupilla ja valehtelijalla?

Yhteistä on se, että kaikki esiintyvät suosituissa päättelytehtävissä. Erikokoisilla astioilla pitäisi saada annosteltua oikea määrä viiniä tynnyristä, vaa'alla punnitsemalla olisi löydettävä väärä raha, tai valehtelija olisi sopivilla kysymyksillä pystyttävä erottamaan todenpuhujasta.

Tässä blogissa aion esitellä mielenkiintoisia pulmia, päättelytehtäviä ja oivallusta vaativia arvoituksia. Myös ratkaisut lupaan esittää, mutta piilotetusti tietenkin. Vaikeustasoltaan ongelmat vaihtelevat helpoista vaikeisiin. Hyvä pulmahan on haastava mutta ei toivottoman vaikea. Kehoitan sinnikkyyteen, sillä joskus hankalan ongelman ratkaisu voi viedä paljon aikaa, mutta sitä tyytyväisempi voi olla kun ratkaisu lopulta juolahtaa mieleen.

Osa tehtävistä on vanhoja, osa uudempia. En ota kunniaa niiden keksimisestä; useimmat ovat kiertäviä tarinoita, jotka nousevat esiin yhä uudestaan kiehtomaan, kiusaamaan ja yllättämään uusia uhreja. Jotkin vanhat pulmat saavat ajan myötä uuden modernin hahmon, vaikka pohjimmiltaan säilyttävät alkuperäisen idean.

Toivotan kaikki tervetulleiksi blogin ja pulmien pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti